Høsten af Landsbysolbær 2016

Høstdagen hos Landsbyen Sorring ApS blev afviklet i søndags i det dejlige sommervejr. Markedet blev besøgt af både små og store, unge og gamle som nød atmosfæren og smagte på tilbud fra de forskellige gæsteboder.

Der var livlig aktivitet omkring afvejningsboden med maskinhøstede solbær, og også selvplukkerne
høstede på liv og lyst af stikkelsbær, ribs og solbær.

Mængden af solbær har ikke været så stor i år, men alt der er høstet, er blevet solgt.

Landbyen Sorring ApS som står bag LandsbyBær glæder sig over, at der på markedspladsen kunne præsenteres flere lokale producenter. Voel Ismejeri kunne lancere solbærsorbet og som noget helt nyt ribssorbet på bær plukket på selvplukområdet hos LandsbyBær ved Dybdalsvej syd for Sorring by.  Sorring Most fortalte om æblemostproduktion og eksperimenterede med at presse solbær – også til most måske kombineret med æble. Og naturligvis Sorringbær ApS. v/Mette Nørgård med sin stand med diverse marmelader, sirupper mv.

Der er stadig Jostabær – mellemting mellem stikkelsbær og solbær – som selvplukkerne kan plukke – og senere kommer de skønne efterårshindbær – røde og gule. Der er nok at glæde sig over – siger Bjarne Schmidt, formand

 

Landsbyen Sorring ApS, c/o Svinget 5, 8641 Sorring,
Mail: aps@landsbyensorring.dk
Evt. henvendelse til Bjarne Schmidt tlf.: 2197 7298.


1

2


3

HØSTDAGEN 2015

Vi havde en fantastisk høstdag, den 09.08.15 på én af de allerbedste sommersøndage.

Der var masser af aktivitet både på markedspladsen og i bærrækkerne. Alt, hvad der blev høstet, blev afsat til vore kunder.

I år leverede vi også solbær til microbryggerier og en nyetableret producent af frugtvin.

Faktisk er det kun fantasien, der sætter grænse for, hvad solbær kan anvendes til.

Vidste du, at der er en mangeårig tradition for at dyrke solbær i Frankrigs Bourgogne område, omkring byen Nuits St. Georges syd for Dijon?

I byen Nuits St. Georges ligger et solbærmuseum – Cassissium - der på nutidig og levende vis fortæller om solbærrets historie, dyrkning og mangeartede anvendelses- muligheder – også til parfume! 

Her er rundvisninger på flere sprog. Bl.a. ser man de store lagre og tilbydes prøvesmagning på diverse vine. Deres varemærke er Crème de Cassis.  
Se mere på www.cassissium.fr. Du skulle kigge ind, hvis du kommer på de kanter.

 

 

Høsten af Landsbysolbær 2014

Solbærhøsten er vel overstået. Vi havde en rigtig dejlig dag – med kun en enkelt byge!  Alle vores solbær er enten selvplukket – eller maskinhøstet og solgt til privatkunder, samt til noma og Bojesen Chokolade i København.

- og også de andre LandsbyBær –  stikkelsbær, ribs og Jostabær er blevet plukket af eller til glade bærkunder.

Det næste, som vi kan glæde os til er efterårshindbærrene – de kan så småt plukkes nu og videre den næste  måneds tid. Vi har røde og gul/orange hindbær.

Du kan bruge vores selvpluk, når det passer dig. Der er adgang til selvplukmarken med hindbær fra Dybdalsvej syd for Sorring– du kan se ”selvplukbanneret” ved vejen.

Du plukker og afregner pr. bakke – lille eller stor og betaler efter anvisning på ophænget i plukkeboden. Du kan også anvende MobilePay og Swipp

 

Landsbyen Sorring ApS, c/o Svinget 5, 8641 Sorring,
Mail: aps@landsbyensorring.dk
Evt. henvendelse til Bjarne Schmidt tlf.: 2197 7298.


Kø foran vejeboden

Jens, Hanne og Bjarne i vejeboden

Gartner Daniel og Julie med kurv

 

Høsten af årets LandsbySolbær 2013 er nu vel overstået

Det har været en fantastisk sommer og bærrene var rigtig fine. 

Vi takker for besøget fra de mange kunder og håber, at de dejlige bær har vagt glæde både i de små hjem og på de restauranter, som vi har leveret til i år.

Næste år forventer vi også at kunne byde på selvpluk af andre bærtyper. 

Hold øje med hjemmesiden - næste års høst vil blive annonceret i juli måned 2014. 

På gensyn 

LandsbyBær c/o Landsbyen Sorring ApS

Se omtale af høstdagen 2013 på DR TV AVISEN 04. aug. :

http://www.dr.dk/tv/se/tv-avisen-med-sporten/tv-avisen-med-sporten-og-vejret-174

Indslagene om høstdagen er at finde på 05:22 og derefter 18:11 minut (spole frem) inde i udsendelsen.


 

Solbærhøst 2012

Landsby Solbær fra Sorring blev høstet søndag d. 5. august 2012 –
på en rigtig smuk eftersommerdag.

Der har næppe tidligere været så mange besøgende på høstmarkedet, som da Landsbyen Sorring ApS i år høstede solbærmarken i Dybdalen syd for byen. Vi oplever en stigende interesse fra vores kunder for selv at plukke bær på Solbærmarken både i åbningstiden i dagene før - og på høstmarkedet. Det er både familie med børn og ældre. De fleste vælger dog stadig at hente de ”færdige bær” på selve høstdagen hvor antallet af besøgende i år var rekordstort. Der var stor aktivitet også i de øvrige salgsboder og vejret var rigtig velegnet til en hyggestund med kaffe i haven til lyden af harmonikaen.


Solbærhøst 2011

rets solbrhst i Sorring 2011 blev klaret sndag, den 7. august.
Igen i r var vi heldige med hstvejret. Det havde dog regnet kraftigt natten til hstdagen, men fra morgenstunden friskede vinden op og solen kom frem og de store og fine br blev hurtig trre. Kun f af de solmodne solbr var faldet af i nattens lb, og da hstdagen var omme, kunne vi stolt gre status med et hst-resultatet p ca. 14,5 tons eller dobbelt s meget som ret fr.

Der var derfor stor tilfredshed med resultatet. Igen i r var der rigtig mange besgende til hst-markedet p grdspladsen hos formanden for Landsbyen Sorring ApS, Bjarne Schmidt, Svinget 5 i Sorring. En stor del af gsterne kom ikke kun for at smage og kbe fra boderne, bl.a. vin fremstillet af solbr, men rigtig mange ville gerne selv g i solbrmarken og plukke de flotte br. Ogs i ugen op til hstdagen havde vi ben for selvplukkere.

Hold je med hjemmesiden fra midt/sidst i juli for information om selvpluk og solbrhst 2012.

(c) smithzOrr