__________________

__________________

__________________

__________________

__________________

__________________


September 2015

Selvpluk af hindbær fortsætter til frosten sætter ind.

Der er afsat mange efterårshindbær på buskene - der er både røde og gule, men modningen går lidt langsomt på grund af de få solskinstimer, vi har haft indtil nu. 

Der er åbent for selvpluk hver dag og du kan bruge vores selvpluk, når det passer dig.
Du må ikke blive skuffet, hvis du må køre flere gange - eller forgæves en enkelt gang.


Der er adgang til selvplukmarken med LandsbyBær fra Dybdalsvej syd for Sorring by. Du kan se ”selvplukbanneret” ved vejen, hvor du kan køre ind på området og parkere. Selvplukmarken er indhegnet. Pluk kun i den indhegnede mark.

Du plukker og afregner pr. bakke – lille eller stor – og betaler efter anvisning på ophænget i plukke-boden - kontant i betalingssøjlen eller ved MobilePay/Swip til tlf. 2197 7298.

Bakkerne kan du finde i plukkeboden.
 
Tag bare kaffe- eller frokostkurven med. Der er bord-/bænkesæt til fri afbenyttelse.

Hvis du gerne vil have direkte besked om selvpluktidspunkterne, når der er bær klar til plukning i næste sæson, så send os en mail med dit navn og tlf.nr. Send til mail: aps@landsbyensorring.dk

I løbet af en hel sæson har vi røde og grønne stikkelsbær, hvide og røde ribs, Jostabær, røde og gule efterårshindbær – og så selvfølgelig de dejlige solbær! – Der er nok at glæde sig til.

Hvis du har lyst til at fortælle os, hvad du bruger bærrene til, er du meget velkommen til at sende os en lille mail med din opskrift/oplevelse – det er altid hyggeligt at høre, hvordan de forskellige bær kan bringe nytte og glæde. 

LandsbyBær

v/ Landsbyen Sorring ApS
8641 Sorring

__________________30.07.15

Det hyggelige solbærhøst-marked afholdes i år, søndag den 9. august fra 10-16, hvor du kan købe de maskinhøstede bær, hvis ikke du hellere selv vil plukke. 

Se mere information om selvpluk nedenfor:

Juli måned har givet rigtig dansk sommervejr! Det har i år betydet, at vores LandsbyBær er lidt sene-re plukkemodne, end sidste år.

Nu er det tid til rysteribs og stikkelsbær-trifli for de dejlige grønne/røde stikkelsbær og de hvide/ røde ribs er klar til plukning og Josta-bærrene er lige på trapperne.

Der er åbent for selvpluk af disse bær hver dag fra kl. 10-20.  Du kan bruge vores selvpluk, når det passer dig i dette tidsrum. 

Der er adgang til selvplukmarken med LandsbyBær fra Dybdalsvej syd for Sorring by. Du kan se ”selvplukbanneret” ved vejen, hvor du kan køre ind på området og parkere. Selvplukmarken er indhegnet. Pluk kun i den indhegnede mark. 

Du plukker og afregner pr. bakke – lille eller stor – og betaler efter anvisning på ophænget i plukkeboden - kontant eller ved mobiltlf. Bakkerne kan du finde i plukkeboden.

Tag bare kaffe- eller frokostkurven med. Der er bord-/bænkesæt til fri afbenyttelse – også, hvis du vil nippe dine bær med det samme. 

I løbet af sæsonen har vi røde og grønne stikkelsbær, hvide og røde ribs, Jostabær, røde og gule efterårshindbær – og så selvfølgelig de dejlige solbær! – Der er nok at glæde sig til.

LandsbySolbær:

Hvis du vil plukke solbær i egen emballage, skal du starte op på gården, Svinget 5, Sorring for nærmere anvisning, vejning og betaling.  Plukning kan ske i tidsrummet 17-21. 


Hvis du gerne vil have direkte besked om selvpluktidspunkterne, når også efterårshindbærrene bliver klar, så send os en mail med dit navn og tlf.nr.. Send til mail: aps@landsbyensorring.dk 

De bedste sommerhilsner 

Bjarne Schmidt
2197 7298
LandsbyBær
v/Landsbyen Sorring ApS
8641 Sorring

__________________

Så venter vi bare på rigtig sommer!

Maj 2015.

Som du kan se, er solbærbuskene klar til bierne og varmen.

I det tidlige forår blev vi kontaktet af Thomas Laursen fra Wildfooding – ham med myrerne bl.a.. Han ville gerne klippe solbærgrene til fremdrivning og videresalg til bl.a. restauranter. 

Efter hans sidste klippetur, bad vi ham fortælle lidt om sig selv og de mange projekter, som han er involveret i. Læs mere her: 

”Min hjemmeside hedder www.wildfooding.dk - under delvis ombygning, men nogenlunde fin. Jeg har samlet som glad amatør i en del år, men med det nye nordiske køkken blev der efterspørgsel på det jeg kan.

Orangemyrerne blev min indgang til nu at kunne leve af at samle vilde planter, bær, rødder, svampe mm.

Jeg lever i dag af at være involveret i forskellige madprojekter, samle, fortælle om natur, samt fast to dage op på Barritskov ved Juelsminde hvor jeg samler vilde planter til Aarstidernes kasser.

Ideen til grenene kom fra .....tror jeg hørte om nogen der gjorde i det, og så forsøgte jeg mig selv. Konstaterede at de dels er spiselige, samt at de er lækre og kan "snydedyrkes" frem i februar hvor der ikke er så meget vildt. De er atypiske i forhold til de vilde ting jeg samler, da de kun vokser forvildet og ikke reelt vildt nogen steder. Derfor tog jeg kontakt til jer.

Jeg tænker at I kan tage ideen videre:)

VH
Thomas Laursen
Wildfooding.dk
28706084"

Hold øje med opstart af selvpluk og mere information her på hjemmesiden fra juni 2015.

Vi har røde og grønne stikkelsbær, hvide og røde ribs, Jostabær og røde og gule efterårshindbær –  

og så selvfølgelig de dejlige solbær! – Der er nok at glæde sig til.

Hvis du gerne vil have direkte besked om selvpluktidspunkterne, så send os en mail med dit navn og tlf.nr.– og nævn, hvilke bær du ønsker at plukke. Send til mail: aps@landsbyensorring.dk 

Med de bedste hilsner 

LandsbyBær
v/ Landsbyen Sorring ApS
8641 Sorring

__________________

September 2014.

Bærsæsonen er slut for i år – det har været forrygende – og de sidste efterårshindbær får fuglene glæde af. Så er alle glade. 

Hold øje med opstart af selvpluk og mere information her på hjemmesiden fra juni 2015.

Vi har røde og grønne stikkelsbær, hvide og røde ribs, Jostabær og røde og gule efterårshindbær –  og så selvfølgelig de dejlige solbær! – Der er nok at glæde sig til.

Hvis du gerne vil have direkte besked om selvpluktidspunkterne, så send os en mail med dit navn og tlf.nr.  – og nævn, hvilke bær du ønsker at plukke. Send til mail: aps@landsbyensorring.dk 

Med de bedste hilsner 

LandsbyBær

v/ Landsbyen Sorring ApS

8641 Sorring

__________________

Pressemeddelelse

Sorring, den 24.07.13

Landsbyen Sorring ApS.
c/o Svinget 5
CVR-nr. 14 63 68 07
Tlf. 2197 7298
www.landsbyensorring.dk
aps@landsbyenssorring.dk

Landsbyen Sorring ApS indbyder igen til solbærhøst!

Vinteren trak ud i år, men heldigvis fik solbærbuskene i Sorring ikke frostskader, derimod står de nu med dejlige sorte bær klar til at blive plukket.

Bestyrelsen i Landsbyen Sorring ApS har brugt en del af ventetiden til at tilplante et nyt areal med flere andre bærbuske. Der er sat 2 slags stikkelsbær, grønne og røde, ribs, 2 slags efterårshindbær, gule og røde - og Jostabær, som nu står og strutter med – i år - nogle ganske få bær. Til næste år vil der også blive åbnet for selvpluk af disse bær.  

Den nuværende solbærmark blev tilplantet i 1999, hvor frivillige kræfter satte de 15.000 stiklinger i jorden på de sydvendte skråninger i Dybdalen. Pasningen af solbærplantagen er gennem årene også sket ved frivillig indsats, ligesom høstmandskabet år efter år består af en række af byens borgere.   

Landsbyen Sorring ApS har en god tradition for at afholde en festlig høstdag med markedsstemning hele dagen. Ud over salg af solbær er der gæsteboder, smagsprøver, hyggemusik og en lille cafe, hvor der kan købes bl.a. solbærtærte.

I år bliver det søndag d. 4. august fra kl. 10 – 16, der høstes LandsbySolbær ved Dybdalsvej syd for Sorring by fra høstmaskine eller ved selvpluk. Der er også mulighed for selvpluk inden selve høstdagen.  

Mange selvplukkere kommer langvejs fra år efter år for at fylde bøtter og baljer med solbær. Nogle plukker helt op til 25 kg, som de skal have med hjem og lave saft og marmelade af. Kokke fra Michelin restauranten noma startede allerede i marts!

Alle er velkomne.

Se også vores annonce andetsteds i avisen.


__________________

Mens vi venter på solbærrene…..

Juli 2013

Bestyrelsen i Landsbyen Sorring ApS har brugt en del af ventetiden til at tilplante et nyt areal med flere andre bærbuske. Der er sat 2 slags stikkelsbær, ribs, 2 slags efterårshindbær og Jostabær, som nu står og strutter med – i år - nogle ganske få bær. Til næste år glæder vi os til også at åbne for selvpluk af disse bær.Årets høst af Landsbysolbær bliver sandsynligvis den 1. eller 2. søndag i august – hold øje med datoer for selvpluk og solbærhøstdagen på vores hjemmeside www.landsbyensorring.dk – og i de lokale aviser.

Vi glæder os til at se dig.

Landsbyen Sorring ApS
c/o formand Bjarne Schmidt
Svinget 5
8641 Sorring

(c) smithzOrr